Лектори TEDxSofia 2023: Мартина Апостолова

Мартина Апостолова е театрална и кино актриса. Хората я разпознават от ролята ѝ във филма „Ирина“ или пък като „полицайката от видинския сериал“, напоследък и като Гаргара от филма със странно име („Фи 1.618“).

На сцена е повече в танцови представления и пърформънси като „Пастет“ и „Фрийфол“. От четири години е преподавател в театралния департамент на Нов български университет. Темите за правата на човека и насилието са много важни за нея и използва всеки удобен случай да говори по тях. От 2019 г. Е посланик на Фондация „Платформата НЕ“ – „Артисти за НЕнасилие“.

Какво е за Вас „Ти х Аз„?
В годините, значението на комбинацията „Ти и Аз“, лично за мен е менило формите си. Разбира се, че в повечето случаи „ти и аз“ ни навежда на мисълта за любовта, двойката, партньорите. Друг път пък си затананикваме „ти и ааааз, вече колко години те търся ли търся…“. Трети път сме само аз и другото аз, в ролята на Ти. От няколко години обаче, за мен комбинацията Ти и Аз носи значението на Аз и заобикалящият ме свят. Аз и хората около мен. Аз и това, че не съм сам на тази земя.