Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


Какво е
TEDx?

В духа на идеите, които си струва да бъдат споделяни, TED създава програма, наречена TEDx.

TEDx е програма от местни самостоятелно организирани събития, които събират хората заедно, за да споделят преживяване в духа на TED. Нашето събитие се казва TEDxSofia, където x=самостоятелно организирано TED събитие. На TEDxSofia ще обединим видео лекции от TEDTalks и лектори на живо, за да запалим вдъхновена дискусия и да стимулираме създаването на условия за размяна на идеи.

Конференцията TED предоставя общи насоки за програмата TEDx, но отделните TEDx събития, включително и нашето, се организират самостоятелно.

 

 

 

 

 

 

 

За TED

TED е неправителствена организация посветена на Идеите, които си струва да бъдат споделяни. Започнала като четиридневна конференция в Калифория преди 30 години, TED прераства в подкрепа за тези идеи, които променят света, чрез множество инициативи. Годишната TED конференция кани водещите световни мислители и дейци, за да говорят 18 минути. След това техните презентации са достъпни безплатно на TED.com. Сред TED говорителите са Бил Гейтс, Ал Гор, Джейн Гудал, Елизабет Гилбърт, сър Ричард Брансън, Нандан Нилекани, Филип Старск, Нгози Оконджо-Ивеала, Изабела Алиенде, Сал Кан и Даниел Канеман. Годишната TED конференция се провежда всяка пролет във Ванкувър, в провинция Британска Колумбия, Канада. Медийните инициативи на TED включват TED.com, където всеки ден се публикуват нови TEDTalks и Отворения преводачески проект, който предоставя субтитри, както и възможността TEDTalks да бъдат превеждани от доброволци по целия свят, и образователната инициатива TED-Ed.
Учредена е годишната TED награда, чрез която на изключителни личности се предоставя възможността да реализират своите идеи; TEDx, която предоставя на отделни личности или групи начин да създават местни самостоятелно организирани събития и програмата TEDFellows, която помага на променящите света иноватори от целия свят да станат част от TED общността и с нейна помощ да разширяват въздействието на своите забележителни проекти и дейности.

Следвайте TED в Twitter на twitter.com/TEDTalks или във Facebook на facebook.com/TED

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.