Лектори TEDxSofia 2018: Иван Илчев

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

С какво се занимавате?

Основател и собственик съм на Casa Kakau – семейна шоколатерия в Пловдив, произвеждащa истински, натурален шоколад по технологията „от какаовите зърна до блокчето шоколад” (bean to bar).

Разкажете ни малко повече за своята страст?

Шоколадът е моя страст от дете. Винаги съм обичал шоколад и още от малък харесвах само десерти с повече какао или шоколад. Днес той е не само страст, но и начин на живот за цялото ми семейство. Това, което най-много харесвам в шоколада, е, че прави хората щастливи. Няма нищо по-хубаво от това да видиш, че продуктът който правиш с ръцете си, носи усмивка по лицата на всеки клиент. Затова всички в екипа се стараем толкова много, защото хората ни дават доверието си, а ние им поднасяме истинска радост и наслада, която да отнесат вкъщи.

Три факта, които ви описват най-добре?

Устремен – за да успееш трябва да даваш повече, от колкото мислиш, че трябва да даваш. Това мото ми е помагало винаги в трудни ситуации.

Отговорен – обичам да довеждам до край всяко нещо, което стартирам.

Приятелски настроен – винаги подхождам положително към нови запознанства и партньорства, защото вярвам, че даденото добро се връща.

Мечтаете един ден…

Децата ми да продължат това, което правя. Ако го сторят, значи съм се справил добре като родител и предприемач.

Кое е най-голямото предизвикателство, пред което сте се изправяли досега?

Да бъда родител с малки деца и предприемач. Когато работиш за себе си, нямаш работно време, така както и когато си родител. Да можеш да развиваш нов бизнес със собствени усилия и да не пренебрегваш грижата за децата, за мен е най-сериозното предизвикателство! 

Любимата ви българска поговорка е…

„Не оставяй днешната работа за утре“.

Идеята, която според вас си струва да бъде разпространявана, е….

Отнасяй се с клиента си, както се отнасяш към най-добрия си приятел! Днес има почти всичко за всяка нужда – но невинаги има грижа и внимание от компанията, която го предлага. Затова вярвам, че акцентът не трябва да е върху продукта или услугата, а върху начина на общуване с хората, гласували ни своето доверие.

Коя е вашата любима лекция от TED? Защо?

Не мога да откроя определена. Всичко, което съм гледал през годините, ме е вдъхновявало, повлиявало и мотивирало. Имал съм случаи, когато едно изречение от напълно непознат за мен лектор е било вдъхновение да започна нещо ново и да преосмисля статуквото. Затова искам да изкажа моето уважение към всички, които са заставали на TED сцената, защото има причина всеки един да е там. 

Как бихте довършили изречението “Представи си…”?

Представи си, че от теб зависи!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *