Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Aлън Хътчисън

Aлън Хътчисън e съосновател и изпълнителен директор на ProsFit Technologies. Завършва инженерство в Оксфорд през 1981 година. По-късно защитава магистърска степен по бизнес администрация към Международния институт за развитие на мениджмънта (IMD) в Швейцария.

Като утвърден специалист по бизнес развитие, Алън има опит в няколко сектора, включително промишлени стоки, медицински и фармацевтични продукти, потребителски продукти и финансови услуги. Живял e в Европа и Азия и е работил в Америка.

Семейството на Хътчисън се премества от Швейцария в България през 2012 г. и основава ProsFit с визията за „свят, в който иновациите предлагат на нуждаещите се от протези избор oт достъпни, надеждни и желани простетични продукти и услуги“ и мисия “Мобилизиране на знание и технологии с цел да се осигури уверена и удобна мобилност за хора с ампутирани крайници”.

Алън е и в борда на Europe Unlimited – организация, която улеснява инвестициите в предприемачески идеи и кампании от световна класа, чрез събития и онлайн платформи, достигащи до хора от целия свят.

TEDxSofia 2017 лектори:
03.06.2017

Ивайло Славов

Физик и комуникатор на наука. След 20 години като оперативен синоптик (на авиобаза на ВВС и в медии), през 2006 комуникацията на наука става негова страст. Един от основателите на Софийския фестивал на науката, член на жури във FameLab,  активен участник в специализирани събития на Британски съвет България. В момента е част от Образователния екип на Детския научен център Музейко и отговаря за научните програми там. В края на миналата година, отбеляза началото на вторите си 50 със започване на докторантура по комуникация на науката.

Милена Георгиева

Д-р Милена Георгиева в момента е най-младият доцент в Института по молекулярна биология в БАН, избиран от 2010 г. насам. В своите изследвания тя прониква в човешкия геном, за да открие ключа към здравословното, дълго и пълноценно съществуване. Завладяващи са изследванията на Милена в сферата на епигенетиката. Сравнително млада тази наука ни учи как да контролираме работата на нашите гени, без изобщо да се променя ДНК. Епигенетиката е ключът към съзнателното повлияване на изявите на нашата генетика чрез начина ни на живот. Милена пионерства с научните си изследвания и публикации в световни научни списания. Носител е на редица научни награди за високи постижения в сферата на биологичната наука. Ръководител и участник е в международни научни проекти, финансирани от Европейския съюз, НАТО и Световната федерация на учените. Освен задълбочен учен, Милена е и неуморен популяризатор на познанието у нас. Тя знае, че освободеното просвещение носи добавена сила на обществото. Научно-популярните й публикации и изяви у нас са в списания като ВВС Знание, ОСЕМ, Моето дете, радио- и ТВ предавания. Гост-лектор е на редица национални и международни научни форуми и фестивали. За редакцията на генома, влиянието на генетиката и епигенетиката върху нашето съществуване следете истински вълнуващия блог на Милена epigenetics4u.blogspot.bg.

Мартин Иванов

Мартин Иванов е един от онези българи, които са натрупали ценен опит навън, за да се посветят на нещо значимо тук. Той е композитор, диригент и изследовател, който е прекарал 15 години в САЩ и Канада. Завършва със summa cum laude престижните Berklee College of Music, Бостън (бакалавърска степен по джаз композиция и аранжиране), University of Memphis и University of Massachusetts (магистърска и докторска степен по композиция), Софийски Университет “Св. Климент Охридски” (магистър стопанско управление). През годините 2001-2004 Мартин Иванов преподава композиция, хармония и аранжиране в University of Memphis и University of Massachusetts. След завръщането си в България, той основава Институт за съвременно изкуство и терапия ЛИБЕРА с основната мотивация да използва творческите си знания както за терапевтични и обучителни практики, така и за създаването и развитието на социални проекти.

Мартин Иванов полага основите на барабанната/ритъм терапия и фасилитиране в България. Той е официално оторизиран дръм съркъл фасилитатор от световно известната американска компания „REMO, Inc.”.Създател е на програмите Ритмология, Арт Ритъм, Корпоративен Ритъм, Happy Drum (Ритмология за деца), Ритъм Алхимия Лаборатории. Провел е хиляди обществени, образователни, корпоративни и терапевтични събития, основани на ритъма и изразните средства на ударните инструменти, в които са участвали повече от 20 000 души. Положителните вибрации на неговите барабани проникват в нуждаещите се от социална и терапевтична подкрепа затвори, психодиспансери, домове за възрастни, домове за деца лишени от родителски грижи, дневни центрове за деца с увреждания и онкологични клиники.

Широко популярни са неговите корпоративни ритъм трейнинги, в които се включват световно известни компании като World Bank, Microsoft, Citibank, AVON ,Shell, HP, Deloitte, Carlsberg, Nestle, DHL и мн.др. Мотивационен говорител и лектор, използващ езика на ритъма като средство за личностно и колективно развитие. Автор на книгите „Алхимия на Ритъма“ и „Звуци от тишината“ и създател на новата терапевтично/образователна игра метод „Ритъм Карти ДЪГА“.

Участник е в разнообразни интервюта, радио и телевизионни програми.
http://libera-institute.com/

Александра Манчева

Александра Манчева е професионален танцьор и изпълнител, дебютиращ хореограф и режисьор. Завършва „Национално училище за танцово изкуство“ през 2010 г.  със специалност – „Модерен танц“. След това учи в Нов български университет в програма – „Tанцов театър“.  Участва в редица студентски проекти на университетски театър на НБУ, където и дебютира като автор и хореограф с проекта „Албион“. Освен като изпълнител и хореограф, работи и като преподавател на деца по модерен танц и театър, също така създава и развива курсове за възрастни по танц и движение (аз и моето тяло) в новата частна академия за изкуства и езици Fusion Academy.

Кристофър Хътчисън

Кристофър Хътчисън е съосновател, Главен технически директор и Председател на ProsFit Technologies. Икономист по образование, той е основният двигател в развитието на технологиите и бизнес решенията на компанията.

След завършването на бакалавърска степен в Обединеното кралство, той взема сертификата CIMA за бизнес счетоводство, CAIA ниво I за алтернативни инвестиции и обучение на EFQM за базов оценител за управление на качеството. През периода 2012-2013 г. получава сертификат от Центъра за икономически стратегии и конкурентност, завършвайки съвместната програма между Бизнес училището на Харвард и Стопански факултет на СУ.

През 2009 г. Кристофър претърпява инцидент, който довежда до ампутация на двата му крака. В резултат на инцидента, той има собствен опит в поставянето и ползването на протези, което позволява на ProsFit да доставя “иновации, генерирани от потребитите”.

Преди да основе ProsFit, Кристофър натрупа ценен опит в областта на частния капитал, финансовите анализи и консултантската дейност в областта на бизнеса.

Радослав Бимбалов

Зад гърба си Радослав Бимбалов има множество радио-предавания, сценични изяви, авторски блог и дори една книга. В последните 20 години се занимава с реклама. Съсобственик е на една от големите рекламни групи в България – независимата компания The Smarts.

Кристина Костова

Кристина Костова наскоро навърши 27 години. Работи като графичен дизайнер на свободна практика. Автор e на шрифта, предназначен за дислексици, Adys. Създава този проект по време на магистърската си програма в Национална художествена академия. Продължава да развива Adys и до днес. Интересува се от шрифтовия дизайн и по-конкретно от неговото психологическо въздействие и възприемане. Продължава търсенията си и в докторантската програма. Но има и други интереси например в сферата на билкарството.

Шрифтът Adys се разпространява и ще се разпространява безплатно. Вече е готов и неговият сайт, чийто адрес е www.adysfont.com.

Емил Коралов

Емил Коралов е посветил последните 20 години от живота си да пропагандира винената култура и добрата храна. Воден от безкрайното си любопитство към ароматите и вкусовете прави страстта по храната и виното основа на професионалния си живот. Всичко започва с ресторантски ревюта в пресата в средата на 90-те. През 1999 г. заедно с издателите на „Капитал“ създава първото българско списание за вино и гурме култура „Бакхус“. Идеолог на конкурса „Ресторант на годината“. През 2010 г. стартира проекта DiVino – website и списание за вино. Стои зад всички големи винени събития – DiVino.Taste – форум на българското вино, Discover.Vino World, зад Кулинарно училище „Меню“, Българска винена академия. Издател на книги с винена и кулинарна насоченост.

Георги Стоянов

Георги е на 18. На границата между езикова гимназия и медицински университет. От Пловдив. Приема поканата с вдъхновение и вярва, че именно то е ключовият фактор, определящ мотивацията и пътя на младия човек в живота. Хората го познават като изявен лидер – целенасочен и енергичен, а той се описва като постоянен експериментатор и щастлив откривател. През 2014 г. заедно с няколко свои съмишленици – Димитър Тодев, Бирсен Алиманова и Йолена Гешева, създава startup. Името на компанията, която четиримата тийнейджъри основават, е LEA (от англ. Literature Equals Awesomeness, на испански Lea – Чета). Произвежданият от тях продукт – Книгосвет, добива популярност, а техният чар и вяра в успеха ги превръщат в национални победители и ги изпращат на престижна международна надпревара в Люцерн, Швейцария. LEA може да се похвали и с успехи от други състезания и бизнес форуми (спечелен проект за финансиране в “Най-добър млад предприемач за 2016” и др.). Създаденото от тях устройство ще имате възможността да видите в деня на събитието. Георги е фен и на природните науки. Поддържа позицията, че експлоатирани правилно, химията и биологията могат да бъдат движещата сила за цялото човечество през следващите десетилетия. През свободното си време обича да пътува и открива хармоничността и красотата в България и по света.

Антония Хубанчева

Антония Хубанчева е еколог, изследовател на прилепи, мотивационен лектор и страстен комуникатор на науката. Участвала е в множество международни експедиции и научни изследвания в България, Германия, Панама, Хавайте, Малави, Гвиана, Куба и други. В момента е докторант в Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания – БАН, асоцииран сътрудник към Националния природонаучен музей и член на групата по акустична и функционална екология в Института Макс Планк, Германия. Научната й дейност е свързана с изследването на сетивата и поведението на прилепите и консервационната биология на летящите бозайници.

Антония е председател на Докторантски съвет към БАН и член на Global Shapers Community, Sofia Hub (инициатива на Световния икономически форум). От 2009 г. насам е един от главните организатори на Международната нощ на прилепите и много други образователни събития и програми за деца и възрастни, насочени към по-доброто опознаване и разбиране на прилепите. През 2011 г. участва на финалите на FameLab България, а от 2012 г. насам взeма активно участие в Софийския фестивал на науката. През 2016 г. е избрана за една от десетте най-изявени млади личности на България (TOYP – Bulgaria).

TEDxSofiaLive 2017 Speakers: 28.04.2017

Hadas Shabat

Israel
Social Psychologist & Pâtissière

Hadas has been living in Sofia, Bulgaria for the last nine years. It was love at second sight – the city revealed itself to her slowly and she fell in love with its people. With the support of her family, she opened Ishy Bakery two years ago, following her passion for baking and in the realisation that change and community can be created by taking one small step at a time. Lending somebody an open ear and starting the day with a smile can go a long way.

The Future Me is going to be surrounded by people, who are willing to make a personal effort to creating a better world for us all” – says Hadas.

Jan B. Andersen

Serial entrepreneur and globetrotter with more than a handful of startups to my name, primarily in IT, marketing and commerce, all with a focus on the management and operational side of creating a business and always with hands-on involvement in technical stuff.

The Future Me is going to achieve the elusive work/life balance in a location still to be found.“

Murielle Marie

Murielle is dedicated to helping multi-passionate and ambitious women overcome what stops them from achieving their goals. With a strong focus on action-taking, women empowerment and sisterhood, she has a particular interest for helping women move through fear by questioning their thoughts, and a strong belief in the benefits of self-love, and putting yourself first.

Murielle is the founder of The Sisterhood Collective, an online women empowerment school. She’s also a life and business coach, a soulful entrepreneur, an activist, and a writer.

She trusts that there is good in everyone, lives a vegan minimalist lifestyle, and believes we can achieve world peace.

The Future Me is learning something new.”

To watch her talk click here.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.